Алайнери

Алайнерите представляват шини за корекция на зъбите, изработени от прозрачна пластмаса. Те са съвременна алтернатива на брекетите. Алайнерите са прозрачни, подвижни и се носят върху зъбите за определен период от време - най-често няколко месеца.

Освен че са високоестетични те поддържат здравето и хигиената на устната кухина. Могат да коригират неправилна захапка или струпване на зъби. Алайнерите постепенно преместват зъбите в правилна позиция като упражняват лек и постоянен натиск върху тях. Сменят се през определен период от време.

Безцветните шини не причиняват дискомфорт при носене, не влияят на говора, почистват се лесно. Могат да се свалят по време на хранене. Алайнерите се поставят върху зъбите за много по-кратък период от брекетите – обикновено не-повече от 6 до 8 месеца. Те могат да се прилагат във всяка възраст, а при децата - след смяната на млчените зъби с постоянни.

Лечението се осъществява в три лесни стъпки:

  1. Снемане на фотоснимки и отпечатъци от зъбите. Те се използват за дигитален анализ и планиране на лечението.
  2. При следващото посещение ще видите 3D компютърна симулация на това как би протекло лечението. Така ще може да се предвиди как биха изглеждали вашите зъби в края на това лечение и колко време би отнело то.
  3. Стартиране на самото лечение.

Лечението е подходящо както за деца, така и възрастни, които искат да подобрят усмивката си без това да нарушава естетиката и почистването на зъбите по време на периода на лечение.